Eskari-Futis 2017

Fc Siili järjestää hiihtolomaa edeltävällä viikolla viime vuotiseen tapaan kaikille Siilinjärven eskari ryhmille Eskari-Futis turnauksen, johon mukaan on ilmoittautunut n.150 eskaria.

Turnaus on leikkimielinen pelitapahtuma, jossa nuorimmat pääsevät kokeilemaan lajia ja viettämään mahdollisesti erillaisen päivän normaali rutiineista poiketen. Pelit pelataan pienpeleinä toisen ryhmän/joukkueen eskareita vastaan.

Toivottavasti saadaan samanlainen karnevaali tunnelma kuin viimekkin keväänä, hauskaa oli ja kaikki sai liikuntaa sekä uusia kokemuksia, niin pelaajat kuin ryhmien vetäjätkin. Reipas asenne ja iloinen mieli vie jo pitkälle, voitot tai tappiot ei ole pääasia vaan mukana olo.

 

Ensimmäinen Eskari-Futis päivä takana

1.3 oli esikoululaisilla Eskari-Futiksen ensimmäinen kahdesta pelipäivästä. Tähän päivään mukaan oli ilmoitautunut eskarit Kehvolta, Kasurilasta, Pilvilinnasta Velemut ja kuntarajan takaa vierailijana Käärmelahti. Ryhmät jaettiin kahteen tai kolmeen eri joukkueeseen jolloin 5v5 pelejä on mielekkäämpi pelata kun ei tarvitse olla vaihdossa niin pitkään. Turhia pelikatkoja ei peliin haluttu, joten peli on käynnissä niin kauan kun pallo on pelattavissa. Pelit alkoivat 15min välein joten varmasti ei kerennyt puhkijuoksua tapahtua kellään, muutama vaihtomies/joukkue varmisti vielä sen. Joukkueet keksivät itse nimensä ja suosituin oli Salamat, niinpä jouduttiin tekemään muunnokset nimiin tai joku päätyi vaihtamaan kokonaan. Huvittava oli myös kuulla perusteita miksi oltiin valittuihin nimiin päädytty.

Aamusta heti jouduttiin vähän otteluohjelmaa muokkaamaan, mutta se ei päivän kulkua muuten muuttanut mihinkään, pääasia että pelit saatiin alkamaan suunnitellusti. Alkujännityksen jälkeen alkoi peleissä näkyä rohkeutta ja hienoja onnistumisia joka joukkueelta. Vaikka tuloksella ei tuntunut olevan väliä niin kaikki pelasivat voitosta, eikä tappiotkaan kauan mieltä painaneet. Upeita yksilösuorituksia näkyi mutta selvästi myös joukkue pelaamistakin oltiin harjoiteltu, pallo ainakin liikkui myös harkitusti syötellen. Joukkueet olivat tehneet toistaan hienompia vaihto viirejä jotka ojennettiin vastustaja joukkueille sekä myös lippuja kannustajille, turnaus tunnelma kuin isommissakin peleissä. Hieno ja opettavainen päivä kaikille. Yhteistyötä, toisen huomioimista, aikatauluja, keskittymistä, tutustumista toisiin ja liikuntaa kaikille, niin lapsille kuin aikuisillekkin. Jokainen mukana ollut Eskarilainen sai muistoksi Kunniakirjan ja syömisiä ja juomisia. Kiitokset näistä kuuluu yhteistyössä mukana olleille SavoPrintille ja K-Supermarket Herkkupadalle.

Alla päivän joukkueet ja tulokset:

Eskari-Futis 2017
Kasurila  Käärmelahti 
1.Hyvät      1.KetterätKetut
2.Mini 2.HarjuSudet
3.Pallo   
     
Pilvilinnan Velemut  Kehvo 
1.SalamaSankarit 1.Kehvon Salamat
2.Pyörremyrskyt 2.Tähdet

 

                                          Kenttä A                                                                                Kenttä B

9.05KetterätKetut-Kehvon Salamat2-0         Pyörremyrskyt-SalamaSankarit2-3
9.20Mini-Hyvät2-2 HarjuSudet-Pallo3-1
9.35Tähdet-Mini1-5 Kehvon Salamat-SalamaSankarit1-0
9.50KetterätKetut-Hyvät4-0 Pyörremyrskyt-HarjuSudet1-4
10.05Pallo-Tähdet2-0 Mini-Kehvon Salamat3-3
10.20SalamaSankarit-KetterätKetut0-5 Hyvät-HarjuSudet0-2
10.35Pyörremyrskyt-Pallo1-6 Tähdet-Kehvon Salamat0-1
10.50Mini-KetterätKetut2-4 Hyvät-SalamaSankarit3-1
11.05HarjuSudet-Tähdet5-1 Pyörremyrskyt-Mini0-2
11.20---  KetterätKetut-SalamaSankarit6-0

 

Eskari-Futiksen toisen päivän pelit Salamoivat

 

2.3 pelattu Eskari-Futiksen toinen päivä tarjosi salamointia kentällä jos sitä jo edellisenkin päivän peleissä oli. Pilvilinnan Vekkulit ja Esikot sekä Toivalan esikoulukkaat olivat keksineet hienoja nimiä joukkueilleen ja askarrelleet viirejä ja lippuja. Toivalasta olikin kolmesta eri ryhmästä kerätty innokkaimmat mukaan taistelemaan Pilvilinnan joukkueita vastaan. Kuten otteluohjelmista voi päätellä, Salamat oli kovin suosittu joukkueen nimi.

"Alkuun meinasi vähän jännittää, mutta kun tein yhden maalin, ei jännittänyt enää yhtään.", kuului erään pelaajan suusta. Jännitystä oli ilmassa varmaan jokaisella, mutta äkkiä ne perhoset hävisivät vatsasta kun pelit olivat käynnissä. Reippaita esikoululaisia joka ryhmässä, toisia kannustettiin ja tsempattiin, välillä jopa tuttuja vastustajan pelaajiakin niin kuin se pitää ollakkin. Kaikilla oli hauskaa ja suuremmilta loukkaantumisiltakin vältyttiin, kaikilla oli hauskaa joka on pääasia näissä tapahtumissa.

Kahden päivän aikana paria mukana ollutta eskaria lukuun ottamatta kaikki noin 140 esikoululaista sai tuntumaa joukkue peleihin jotain toista joukkuetta vastaan, aika hyvä osallistumis prosentti. Missään joukkueessa ei ollut nähtävissä tilanteta jossa olisi toisen peliä tai tekemistä kukaan kommentoinut negatiiviseen sävyyn eikä ketään syrjitty kentällä pelissä, tämä kannustaa kaikkia kokeilemaan oman osaamisen rajoja helpommin. Kaikki ei voi olla parhaita kaikessa, toinen voi olla hyvä jalkapallossa ja toinen jossain muussa kuitenkaan kenenkään tekemisiä arvostelematta.

Tapahtuman järjestämisen mahdollisti Hamulan koulu joka tarjosi salin käyttöön, K-Supermarket Herkkupata tarjoamalla hedelmiä, pillimehuja ja pientä herkkua pelaajille sekä myös SavoPrint painamalla kunniakirjat joista jää jokaiselle muisto tapahtumasta.

ISO KIITOS heille kaikille!!

 

Alla vielä 2.päivän joukkueet ja tulokset:

Pilvilinna Vekkulit  Pilvilinna Esikot  Toivala 
1.Xc Futarit 1.Esikot Red 1.SuperSalamat
2.Fc Salamat 2.Esikot Blue 2.SuperTykit
3.V.Salamat 3.Esikot Green   

 

                                Kenttä A                                                                               Kenttä B

9.15Xc Futarit-Fc Salamat2-3                  Esikot Red-Esikot Blue3-1
9.30V.Salamat-SuperSalamat1-3 SuperTykit-Esikot Green2-0
9.45Esikot Red-Fc Salamat1-1 Xc Futarit-Esikot Blue2-1
10.00SuperTykit-SuperSalamat1-3 V.Salamat-Esikot Green3-0
10.15Xc Futarit-Esikot Red2-2 Esikot Blue-Fc Salamat2-1
10.30V.Salamat-SuperTykit0-3 Esikot Geen-SuperSalamat0-3
10.45Esikot Red-Esikot Green1-0 Fc Salamat-V.Salamat1-6
11.00SuperTykit-Esikot Blue5-0 Xc Futarit-SuperSalamat0-3

 

Katsomossa kannustetaan
Kättelyt pelien päätteeksi
Kasurilan joukkueilla upeat itse tehdyt pelipaidat
Viirien vaihto ennen pelinalkua
Vauhdikkaita pelitilanteita
Petri yrittää näyttää pallotaitojaan
Hienoja lippuja kannustus joukoilla
Onkohan seuraavan pelin kapteenin arvonta käynnissä?

____________________________________________________________________________

Eskari-Futiksessa mukana:

Ylojarvi hieronta