FC Siili Itäisen alueen vuoden seura

6.2.2021

FC Siilistä Palloliiton Itäisen alueen vuoden seura

Vasta seitsemän vuoden ikään ehtinyt FC Siili poimi toistaiseksi lyhyen historiansa suurimman palkinnon lauantaina 6. helmikuuta 2021, kun Palloliitto valitsi meidät Itäisen alueen vuoden seuraksi.

Tunnustuksen arvoa vain nostaa se, että FC Siili on uuden Itäisen alueen, joka ulottuu kaakon kulmalta Kainuun rajoille ja itärajalta Keski-Suomeen, ensimmäinen vuoden seura.

- Tämä on iso kiitos kaikille seuran toimijoille ja valmentajille, jotka tekevät valtavan määrän vapaaehtoistyötä ilman mitään korvauksia, FC Siilin puheenjohtaja Petri Happonen toteaa.

- Seurallemme on alusta asti ollut tärkeä arvo, että harrastamisen kynnys pyritään pitämään mahdollisimman matalana. Tuntuu hyvälle, että lajiliitossakin arvostetaan valitsemaamme toimintatapaa, Happonen jatkaa.

Palloliiton perusteluissa Siiliä kehutaan juuri matalan kynnyksen harrastustoiminnasta:

”FC Siili on varsin lyhyen historiansa aika noussut toimialueensa merkittäväksi liikuttajaksi ja onnistunut profiloitumaan taitavasti ennen kaikkea matalan kynnyksen harrastustoimintaan. Seura on kehittänyt toimintaa molemmissa lajeissa ja osallistunut aktiivisesti futsalsarjoihin.

Siilinjärveläiset ovat sitoutuneet myös toiminnan kehittämiseen, ja seura lähtikin viime kaudella mukaan Laatujärjestelmään. FC Siilin ennakkoluuloton ja mutkaton toiminta toimii kannustavana esimerkkinä jo toimiville tai toimintaa vasta aloitteleville seuroille.”

FC Siilissä on tällä hetkellä noin 400 lisenssipelaajaa. Kun seura perustettiin joulukuussa 2013, oli pelaajia 22.

- Kiitos kaikille pelaajille, valmentajille, jojoille, huoltajille, rahastonhoitajille, yhteistyökumppaneille, vanhemmille, kuskaajille ja kannustajille. Pidetään lapset ja nuoret liikkeellä jatkossakin, Happonen korostaa.

Tomi T. Turunen, seuran sihteeri