FC Siili valmis seuraavalle portaalle

28.9.2020

FC Siili valmis seuraavalle portaalle

Vasta seitsemän vuoden ikään ehtinyt siilinjärveläinen jalkapallon erikoisseura FC Siili on kasvanut yhden joukkueen ja 22 pelaajan yhteisöstä noin 400 harrastajan suurseuraksi. Kun samalla seuran vanhimmat tyttöpelaajat ovat varttuneet nuoriksi naisiksi, on toiminnan tavoitteita pitänyt tarkastella uudestaan.

Tytöiltä ja vanhemmilta on tullut sen suuntaista viestiä, että pelaajat haluavat testata kilpailullisia rajojaan. Kaksi vuotta B:n Kakkosessa ja ensimmäinen vuosi naisten Kolmosessa ovat näyttäneet, että seuraavat sarjatasotkaan eivät ole kaukana, FC Siilin puheenjohtaja ja B-ikäluokan valmentaja Petri Happonen taustoittaa.

Seuran neljän vanhimman tyttöikäluokan valmentajat kokoustivat tällä viikolla ja sopivat, että seuran vanhimmat ikäluokat eli 2002-2006-syntyneet kootaan samaan harjoitteluryhmään, jonka tavoitteena on nostaa FC Siili naisten Kakkoseen ja B-tytöissä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköseen.

Naisten Kakkonen ja B:n Ykkönen ovat sellaisia sarjatasoja, joille rahkeet voivat Siilinjärveltä riittää. Seurassa on kasvamassa hyviä ikäluokkia ja uskomme, että pääosin oma pelaajatuotantomme riittää viemään meidät seuraavalle portaalle, Happonen linjaa.

Olemme toki edelleen avoimia kaikille yhteistyölle. Meidän kannaltamme on ollut erinomaista, että osa pelaajistamme on päässyt jo kuluvalla kaudella pelaamaan B-tyttöjen Ykköstä iisalmelaisen Klubi-36:n riveissä ja C-tytöissä Liiga Pohjoista Pallokissoissa, Happonen jatkaa.

Pallokissojen sulautuessa osaksi Kuopion Palloseuraa ja pyrkiessä varmasti nostamaan kaikkea toiminnan tasoaan aivan Suomen korkeimmalle huipulle myös tyttöpuolella, haluaa FC Siili tarjota pelaajilleen polun, jonka kautta voi sujuvasti kasvaa kohti valtakunnan huippua ilman, että siirtymistä isompaan seuraan tarvitsee tehdä liian aikaisin.

Samalla FC Siilistä voisi tulla myös paikka, jonka kautta pelaajat, jotka eivät tuleviin Kuopion Palloseuran ikäluokkien edustusjoukkueisiin mahdu, hakevat uutta vauhtia ja kovia pelejä itselleen Siilien riveistä.

Seitsemässä vuodessa olemme pystyneet saamaan tyttöjoukkueet kaikkiin ikäluokkiin naisista nuorimpiin tyttöihin. Seuraavaksi pyrimme vakauttamaan toimintaamme niin, että seuran joukkueet pelaisivat tulevasta kaudesta lähtien myös Liiga Pohjoista (entinen Puolen Suomen Liiga) tärkeissä C-ikäluokissa, joista kootaan ensimmäiset ikäkausimaajoukkueet, Happonen painottaa.

Siilinjärven kesällä mainioiden harjoitusolosuhteiden vastapainoksi lajin talviharjoitteluolosuhteet kunnassa ovat kehnot. Luovuuden ja koulun salien lisäksi toimintaa onkin pakko viedä jälleen myös ympäristökuntiin.

Vaikka haluamme vastata pelaajien pyyntöön ja lähteä tavoittelemaan seuraavia tasoja, emme ole hylkäämässä juuriamme. FC Siili haluaa olla jatkossakin matalan kynnyksen seura, jossa lajin aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa ja edullista ja jossa jokainen lapsi saa harrastaa lajia omista lähtökohdistaan, Happonen muistuttaa.

Seuran vanhimmassa ikäluokassa valmennusvastuun ottavat Tomi Puustinen, Petri Happonen ja Jani Mähönen. Kaikki kolme ovat olleet seuran toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien.

-T.T