Säännöt

Turnauksen säännöt:

 

SPL.n Kaikki Pelaa säännöt (pl. otteluajat )

Dn12-sarja pelataan normaali paitsio säännöllä(puolenkentän paitsio), ei kuitenkaan puolen kentän avaus rajoitetta.

E-sarjoissa aluepaitsio sääntö.

F-ikäryhmissä normaalit jalkapallon sivurajaheitot ja maalipotkut eli sivurajaheittoa ei muuteta sivurajapotkuksi eikä palloa saa lähteä kuljettamaan vapaapotkusta eikä kulmasta tai maalipotkusta. Ei paitsioita eikä maalivahdille palauttaminen kiellettyä. Puolen kentän vetäytymissääntö voimassa elikkä maalipotkun aikaan vastustajan kaikkien pelaajien vetäydyttävä omalle kenttäpuoliskolleen.

Peliajat:

E- ja Dn12 sarjojen pelit pelataan 8v8 peleinä joiden peliajat 2x20min

F-sarjojen pelit pelataan 5v5 peleinä joiden peliajat 2x15min

E- ja Dn12 ikäryhmissä pelataan ensin alkusarjat ja sen jälkeen cup-muoisena sijoituspelit, joiden perusteella kummankin sarjan 3 parasta joukkuetta saa palkinnot.

F-sarjoissa pelataan ilman lohkojakoja lauantaina 3-4 ottelua ja sunnuntaina 2-3 ottelua, kaikki pelaajat palkitaan mitalein.

Yleistä:

• Turnauksen aikana saa samaa pelaajaa käyttää useammassa saman seuran joukkueessa, ei kuitenkaan samassa sarjassa, eikä yli-ikäisenä nuoremmissa.
• Joukkueiden on jätettävä pelaajaluettelo (nimi, nro, syntymäaika, yli-ikäiset) viimeistään ennen ensimmäistä peliä kisakansliaan tai sähköpostilla: fcsiiliturnaus@gmail.com
• Joukkueiden on oltava valmiina vähintään 10 min ennen ottelun alkua, ettei aikataulu veny turhaan.
• Mikäli kummallakin joukkueella on saman värinen pelipaita, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu vaihtamaan pelipaidan tai laittamaan esim. eriväriset liivit.
• Maalivahdin paidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.
•Turnauksen järjestäjällä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue turnauksesta. Turnauksen järjestäjä voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.

Jos joukkueet E tai Dn12-sarjoissa on tasapisteissä alkulohkon jälkeen ratkaisee sijoituksen:

  • keskinäinen ottelu

  • tehdyt maalit

  • maaliero

  • arpa

Sijoitus ottelut ratkotaan rangaistuspotkuilla. Kolme laukausta/joukkue, jos vielä ollaan tasatilanteessa jatketaan kerrasta poikki menetelmällä,kunnes ero syntyy.

Dn12- ja E-sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta mitalein (max. 15 pelaajaa) ja voittaja joukkue pokaalein. F-sarjoissa pelaajille osallistumispalkinnot (max. 10 pelaajaa/joukue)

Yli-ikäiset pelaajat

Piirin myöntämät yli-ikäisyydet on voimassa, muista yli-ikäisyyksistä neuvoteltava erikseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäisyydet ilmoitettava järjestäjälle ilmoittautuessa.

Kentällä saa olla yksi yli-ikäinen kerrallaan 5v5 sarjojen peleissä ja kaksi 8v8 sarjojen peleissä. Aiemmin sovittaessa näistä voidaan antaa poikkeuksia.

Vakuutukset & luvat:

Jokaisella pelaajalla on oltava voimassa oleva pelipassi ja vakuutus

Osallistumismaksu:

Turnaukseen osallistumismaksu tulee olla maksettuna ennen turnauksen alkamista laskun eräpäivän mukaisesti. Mikäli joukkue peruuttaa osallistumisensa turnaukseen ilman pätevää syytä ei osallistumismaksua hyvitetä ellei toista joukkuetta saada tilalle. Jos jokin sarja ei toteudu hyvitetään jo maksettu osallistumismaksu.

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muokata sekä lisätä sääntöjä tietyiltä osin ennen turnauksen alkua!!