Hyundai Rinsessaturnaus 2014

ONNEA KUKI TIIKERIT JA KLUBI-36

Edes sade ei lannistanut Hyundai Rinssessoja

Yhteensä 15 joukkuetta, noin 150 pelajaa ja ainakin pelaajien verran vanhempia, isovanhempia ja kiinnostuneita ohikulkijoita vietti äitienpäivän hymy huulilla Hyundai Rinsessa –turnauksessa Ahmon tekonurmella.

Edes pitkälle iltapäivään kiusannut kevätsade, ei onnistunut vesittämään turnauspäivää, johon mahtui 33 kiihkeää ottelua, joissa tehtiin yhteensä 78 maalia.

Hyundai Rinsessa –turnaus toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa joulukuussa perustamamme FC Siilin järjestämänä.  Yhteistyökumppani Hyundain esittelyautot sekä mainokset kentän laidoilla ja sateen suojaan ”huvilakatoksiin” rakennetut kahvila- ja myyntikojut saivat aikaan oikean turnaustunnelman.

Aamu yhdeksästä puoli kuuteen illalla kahdella rinnakkaisella kentällä lähes tauotta jatkuneet pelit seuloivat turnausvoittajiksi lopulta Dn12-tyttöjen sarjassa Kurkimäen Kisan Tiikerit ja E11-tyttöjen sarjassa iisalmelaisen Klubi-36:n.

Isot kiitokset turnausvieraillemme KuKi Tiikereille Kuopioon, FC Vimmalle Kajaaniin, FC Hertalle Joensuuhun, Ylämyllyn Yllätykselle Liperiin, WJK Junioreille Varkauteen, Palokan Riennolle Jyväskylään, Klubi-36:lle Iisalmeen, paikalliskilpailijallemme Toivalan Urheilijoille sekä tottakai erotuomareille, talkooväelle, yleisölle ja kaikille yhteistyökumppaneillemme.

Jalkapallokulttuuri kasvaa turnausten, toiminnan ja tekojen kautta. Toivottavasti sunnuntai jätti mukavan muiston ja käynnisti vauhdikkaasti vilkasta jalkapallokesää. Omien peliemme lisäksi kun pääsemme nauttimaan pian television välityksellä myös maailman parhaiden pelaajien taidonnäytteistä Brasilian MM-kisoissa. Tie turnauskesälle on nyt auki.

FC Siilin neljältä joukkueelta pelit sujuivat vaihtelevasti. On hienoa, että kaikki saivat pelata varmasti niin paljon kuin yhden päivän aikana jaksaa ja vasta muutamia viikkoja toiminnassa mukana olleet tytöt olivat niin pelikentällä kuin kentän laidallakin tiivis osa porukkaa.

Kohteliaina turnausjärjestäjinä annoimme vieraidemme putsata sarjojen palkintopöydät. Mielenkiintoinen pelitulosten aikaan saama sattuma oli, että molempien ikäluokkien osalta pelipäivä päättyi jäsentenvälisiin, kun FC Siilin vihreät ja valkoiset olivat vastakkain niin Dn12- kuin TE11-ikäluokankin sijoitusotteluissa.

Vaikka keskinäiset kamppailut käyvät tutuiksi harjoituksissa viikoittain, on pelipaidat päällä turnausympäristössä pelikavereita vastaan mitellessäkin oma erityinen värinänsä. Onkin varmaa, että sunnuntaista puhutaan Siilien kokoontuessa vielä pitkään.

Tomi Turunen