Eskari-Futis 2016

Eskari-Futikselle  jatkoa

Pöljän koulu 30.4.2016

Suosittu Eskari-Futis sai vielä jatkoa kun Pöljän koulun eskarit valtasivat koulun salin. Nyt mentiinkin jo vähän joukkue harjoitus tyyliin ja ennen pelejä opeteltiinkin kuljettamista erillaisten tehtävien avulla. Mukana avustajana oli myös 06-tytöissä pelaava Riina, joka kävi kysymässä omalta tunniltaan siirtoa eskareiden "apuvalmentajaksi".

Kuten harjoituksissa yleensäkkin, lopuksi vuorossa oli loppupelit joissa nähtiin hienoja yksilö suorituksia, joukkue pelaamista ja mahtavat tuuletukset maaliin osuneen laukauksen perään. Tuuletukset ja maalijuhlat meinasivat välillä viedä keskittymisen jo alkaneesta pelistä, mutta hyvä että kaikilla oli hauskaa. Hienoa oli taas seurata sitä, ettei kukaan jättäytynyt pois pelailusta vaikka ei varmaan kaikille mieluisin laji olisi ollutkaan.

Pajulahden koulu 31.4.2016

Myös Pajulahdessa oli innokkaita eskareita liikkumaan pallon perässä. 16 pelaajaa oli mukana ja parin tunnin aikaan kerettiinkin käydä läpi jalkapalloilusta tärkeimmät perusasiat, kuljetus, syöttö ja laukaus. Todella taitavia ja liikunnallisia eskareita jotka saivat perusasiat äkkiä haltuun. Palloa kesytettiin usealla eri leikillä ja pienellä kisalla. Kilpailuhenkisessä porukassa pettymyksiäkin tuli kun ei aina voittanutkaan, mutta ne haihtuivat jo seuraavaan peliin mennessä.

Loppupelissä tytöt pelasivatkin vastakkain toisella puolella kenttää ja pojat toisella puolen. Näin kaikille saatiin paljon osallistumista peliin ja useita pallokosketuksia. Loppu tulokset tais olla aika tasan molemmilla kentällisillä eikä kukaan ollut ainakaan häviäjä.

Molemmilla kouluilla ryhmässä oli innokkaita palloilijan alkuja ja nyt vielä kun joukkueita tyttöihin ja poikiin ollaan kasaamassa kyseiseen ikäryhmään, harrastuksen aloittaminen on helppoa. Lisää tulevista joukkueista "Joukkueet" osion takaa.

Hienoa että on liikkuvia lapsia näin paljon kun vaan heille tarjotaan siihen mahdollisuus.

Eskari-Futis 2016

15.3 ja 16.3.2016

Fc Siili järjesti Siilinjärven esikouluryhmille jalkapallo "turnauksen" Hamulan koulun salissa.

Pelit pelattiin osallistuja määrän ja käytettävän ajan vuoksi kahtena päivänä. Kaikki esikouluryhmät eivät päässeet osallistumaan ja viimehetken peruuntumisen vuoksi Käärmelahdesta kutsuttiin myös ryhmä mukaan jotta saatiin pelit suunnitellulla kaavalla vietyä läpi.

Isot ryhmät jaettiin usempaan joukkueeseen ja pelit pelattiin 5v5 pelinä, "vapailla säännöillä". Turhanpäiväisiin sivurajaheittoihin tai kulmapotkuihin ei aikaa tuhlattu, vaan pelattiin niin kauan kun pallo oli pelattavissa. Sääntöjä kerkee myöhemminkin opettelemaan, nyt oli tarkoitus vaan pitää hauskaa pelaillen ja liikkuen.

Useammalle pelaajalle kokemus oli ensi kertainen ja vaikka pallon potkiminen ei olisikaan se paras juttu niin hauskaa kaikilla taisi olla.

Sijoituksia peleissä ei ratkottu mutta maalit laskettiin ja tulokset kirjattiin. Tuloksista välittämättä, kaikki osallistuneet olivat voittajia.

Parasta ja mieleen jäävintä tapahtumassa lienee yhdessä tekeminen ja toisten erillainen huomioiminen niin pelissä kuin pelin ulkopuolellakin. Kukaan ei ollut ketään huonompi tai parempi. Omia ja toisiakin joukkueita kannustettiin vaihtopenkiltä ja katsomon puolelta todella hienosti.

Kaikille mukana olleille K-Supermarket Herkkupata tarjosi matkaeväät ja herkut jotka tuntuivat korvaavan hyvin kiiltävät mitalit ja palkinnot.

Tuleeko tästä perinne? Se jää nähtäväksi...mutta miksipä ei.

Joukkueet ja tulokset 15.3.2016

Pilvilinna Vekkulit                           Kasurila                                     Kehvo

Joukkue 1ValenciaJoukkue 1LiverpoolJoukkue 1Fc Barcelona
Joukkue 2Real MadridJoukkue 2ChelseaJoukkue 2Atletico Madrid