Aurinkoa ja iloa valtakunnallisessa II TyttöSiili-turnauksessa

26.9.2017

FC Siilin kolmen tyttöryhmän  järjestämä  II TyttöSiili-turnaus onnistui hyvin ainakin päätelleen vierailta ja omilta joukkueilta tullesta palautteesta. Ennätysmäiset  37 joukkuetta ympäri Suomea viidessä ikäluokissa 2005-10 viiletti Ahmon ja Harjamäen kentillä kaksi päivää runsaslukuisen ja peleissä mukana eläneen runsaslukuisen yleisön reunustamana. Järjestävien tyttöryhmien vanhemmat huolehtivat siitä, että turnaus puitteiltaan toimi ja että pientä syötävää ja juotavaa riitti katsojille ja pelaajille ja ravintola Lataamo muutaman sadan metrin päässä kentistä tarjosi maistuvan lounaan pelaajille ja taustajoukolle. Turnausta suosi syyskuun paras sää, etenkin päätöspäivänä sunnuntaina, kun  aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli lämmintä. FC Siilillä itsellään oli mukana turnauksessa yhteensä seitsemän joukkuetta.

Kauempaa tulevia joukkueita olivat APA Aurasta Turun läheltä, Nummelan Palloseura, Espoon Palloseura, Haukiputaan Pallo, Ajax Sarkkiranta Kempeleestä, FC Ylivieska sekä Hoogee Espoosta. Keski-Suomesta turnaukseen tulee Äänekosken Huima, Palokan Riento ja Kaakkois-Suomesta STPS Savonlinna. Kolmessa vanhimmassa ikäryhmässä pelattiin sijoituksista ja niissä FC Siilin parhaaksi sijoitukseksi tuli pronssimitalit 2006 syntyneiden sarjassa. FC Siilin tytöt olivat kahdeksan joukkueen 2005 sarjassaan seitsemäntenä ja 2007 ikäluokan sarjassa Valkeat kuudentena ja Vihreät seitsemäntenä. Kovissa kilpasarjoissa FC Siilin tytöt pärjäsivät pelillisesti hyvin ja kaikki valmentajat olivat tyytyväisiä turnauksen antiin ja oppiin.

Turnauksen menestyksekkäin seura oli Äänekosken Huima, joka vei voittopytyn mukaansa sekä 2005 että 2006 sarjoissa. Keski-suomalaiset juhlivat myös 2007 syntyneiden sarjassa, jossa Palokan Riento vei  voittopytyn Jyväskylään ja seuran toinen joukkue vei vielä pronssiset mitalitkin samaan bussiin. Hopeamitalit 2005 sarjassa matkasivat etelään Nummelan Palloseuran mukana ja sekä 2006 että 2007  sarjoissa pohjoiseen Haukiputaan Pallon mukana. Pronssimitalit jäi 2006 sarjassa Siilinjärvelle FC Siilin tytöille ja 2005 sarjassa himmeimmät mitalit matkasi Espooseen EPS:n tyttöjen kauloissa.

Nuorimmissa 2009 ja 2010 ikäluokissa ei sijoituksista pelattu, mutta voitoista kylläkin ja millä fiiliksillä. Mahtavimmat tunnelmat ja suurimmat katsomot keräsi 2010 ikäluokan pelit. Näihinkin ikäluokkiin oli vieraita saatu ihan ja Espoosta, Ylivieskasta, Mikkelistä ja Savonlinnasta saakka ja pikkusiileilläkin oli sarjoissa 3 joukkuetta, joista 2010 Safiirit pelasivat elämänsä ensimmäistä oikeaa turnausta. Tämän ikäryhmän pelejä värittivät hauskat ilmeet ja tapahtumat ja siellä käytiin potkaisemassa kulma vastustajallekin oman maalin eteen ja välillä mielenkiinto suuntautui muuallekin kuin kenttätapahtumiin. Naapurikentällä isompien valmentajat valittivat, ettei heidän ohjeensa kuulu, kun yleisön kannustus on niin kova. Nuorimmissa sarjoissa kaikki pelaajat palkittiin turnauksen jälkeen kunniakirjoin sekä mitalein ja varmasti kaikki joukkueet tunsivat olevansa voittajia. Joukkueiden nimistä jo voi päätellä, että pelit on vakavuusasteeltaan erilaisia kuin vanhemmissa, sillä kentällä vilisi Mikropandoja, Tähtityttöjä, Smaragdeja, Rubiineja ja Safiireita.

Pelien lisäksi onnenpyörä jakoi satoja palkintoja ja Potkututkakisasta seitsemästä eri sarjasta irtosi monelle mukaan hienoja pokaaleja - nuorin voittaja oli 5-vuotias Aamu, joka paukautti vuotta vanhempien sarjassa tutkaan palloa 43 km/h.

Kaiken kaikkiaan turnaus onnistui hyvin ja katsojamäärä ylitti varmaan viikonlopun aikana kaikki Siilinjärven tämän kesän eri urheilulajien yleisömäärät, mutta kiireessä niitä ei ehditty laskemaan. Eiköhän vuoden päästä kokoonnu III TyttöSiili-turnaukseen taas ennätysmäärä joukkueita, vaikka tämän kertaisiin kasvulukuihin ei ehkä päästäkään: v. 2016 ensimmäisessä TyttöSiili-turnauksessa oli 18 joukkuetta ja 2017 määrä oli tuplautunut 37 joukkueeseen, mikä teki turnauksesta Itä-Suomen suurimman tyttöturnauksen vuonna 2017 ja Siilinjärven suurimman kautta aikojen. Kuvia ja juttua tapahtumasta löytyy FC Siilin turnaussivulta sekä facebook-sivulta ja myös joukkueitten omilta sivuilta.

Suuret kiitokset kaikille vieraillemme, jotka tulivat juhlamielellä ja iloisin ilmein futisjuhliimme pelikautta päättämään ja hyvät oli fiilikset omienkin tyttöjen ja taustajoukkojen porukalla. Mahtavalle talkooporukalle täytyy antaa kymppi suorituksesta ja samoin suurelle joukolle pelinohjaajia, joista monet oli nuoria ja joilla oli vähän kokemusta viheltämisestä, mutta heillekin kiitosta tuli enimmäkseen. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme joita olivat mm. Atria, Refresco, Kunnonpaikka, Iso-Valkeinen, Lataamo, Olvi, NPS ja monet muut yritykset jotka lahjoittivat mahtavat arpajaispalkinnot onnenpyörään.

Tämä oli myös ensimmäinen kolmen joukkueen yhteinen projekti ja voimannäyte ja hyvin se meni kaiken kaikkiaan ja todella paljon käsiä ja jalkoja tarvitaankin näin suuren tapahtuman onnistuneeseen pyörittämiseen, mutta Me Teimme Sen.

Tästä on hyvä jäädä TyttöSiilienkin taustoineen lepäämään lyhyeen syyshorrokseen, jonka jälkeen sitten taas innolla pallon perään.