FC Siilin pelaajamäärien kasvu näkyy piirin tilastoissa - nyt jo 7. sijalla lisenssitilastoissa

25.7.2017

FC Siili yli 200 juniorilisenssillään on noussut Itä-Suomen piirissa kymmenen parhaan joukkoon ollen tällä hetkellä 9. Kun seuralla ei ole aikuisjoukkueita, niin sijoitus junioreiden osalta on todellisuudessa vieläkin parempi. Yli 200 pelipassin seuroja piirin 23.7.2017 julkaiseman tilaston mukaan ovat: KuPS 1310, Pallokissat 473, JIPPO 389, PK-37 359, Yllätys 331, LehPa 317, ToU 281, FC Siili 215 ja SaPa 201. Kaikkiaan Itä-Suomen piirissä seuroja on tilastossa 59. FC Siilin lisenssimäärien kasvu viime vuonna verrattuna edelliseen vuoteen oli 76,9 % ja tänä vuonna jo heinäkuun tilanteen mukaan 33,5 %. FC Siilin tulos poikkeaa yleisestä trendistä, sillä useimmilla itä-suomalaisilla seuroilla lisenssimäärä on laskenut edellisestä vuodesta. Tyttöjoukkueita omaavista seuroista vain Yllätys ja KuKi Tiikerit ovat FC Siilin ohella kasvattaneet lisenssimääriään.

Noin kolme vuotta (kilpailutoimintaan osallistunut ensi kerran v. 2014 ja tuolloin lisenssipelaajia ollut nelisenkymmentä) olemassa olleelta FC Siileiltä nousu piirin kymmenen suurimman seuran joukkoon on ollut huikea ja nousu jatkuu, sillä lisää pelaajia tuntuu olevan tulossa kaikkiin ikäluokkiin sekä tytöissä että pojissa. Tämä kertonee että seuran toiminnan tavoitteet ja periaatteet ovat kohdanneet "kuluttajat" eli lapset ja perheet.